czwartek, 27 marca 2014

Czekoladowy koktajl z awokado i banana


Uwielbiam awokado! Kiedyś jadłam je prawie codziennie, bez żadnych udziwnień, po prostu z solą i pieprzem. Dzisiaj staram się je przemycać do wielu potraw, żeby przekonać do tego cudownego owocu również pana S. Poniżej przepis na słodki, zdrowy i sycący koktajl z awokado, który polecam na lekki deser. Również osobom, które nie przepadają za awokado - jego smak jest tu niewyczuwalny. 

Porcja dla dwóch osób.
Czas przygotowania - 5 minut.

Składniki:

1 dojrzałe awokado,
1 dojrzały banan,
1 szklanka mleka,
1 łyżka kakao,
1 łyżka miodu,
3 łyżki otrębów pszennych,
ewentualnie odrobina soku z cytryny.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Rozlewamy do szklanek i podajemy. Na zdrowie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz