.jpg)
Porcja dla dwóch osób.
Czas przygotowania - 30 - 40 minut.
Składniki:
700 g świeżej tołpygi,700 g fasolki szparagowej,
kilka pomidorków koktajlowych,
1/2 cytryny,
sól, pieprz,
ulubione zioła - bazylia, tymianek, oregano, rozmaryn,
pieprz cayenne.
Przygotowanie:
Fasolkę podgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Rybę dzielimy na 4 części. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy cytryną, posypujemy ziołami i odrobiną pieprzu cayenne. W naczyniu żaroodpornym układamy fasolkę i połówki pomidorków koktajlowych. Na wierzch układamy rybę, przykrywamy folią aluminiową i przez pierwsze 15 min. pieczemy pod przykryciem. Po odkryciu pieczemy jeszcze ok. 20 min. w temp. 200 stopni. Rybę podajemy z gotowanymi brokułami lub ziemniakami w mundurkach. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz