Jestem totalnie uzależniona od tego deseru! Jest słodki, czekoladowy, gęsty, ale przede wszystkim bardzo zdrowy! Osoby na diecie lekkostrawnej mogą jeść go bezkarnie i w nieograniczonych ilościach! Polecam!
Około 5 porcji (można jeść na ciepło, zimno, następnego dnia i jeszcze następnego dnia i ciągle smakuje wybornie!).
Czas przygotowania - ok. 20 minut.
Składniki:
3/4 szklanka kaszy jaglanej,
6 łyżek stołowych płatków owsianych,
3/4 puszki mleka kokosowego (ok. 300 ml), ewentualnie innego mleka roślinnego,
1/3 szklanki wody,
1 tabliczka czekolady gorzkiej 70%,
15 daktyli suszonych.
Do puddingu można dodać kurkumę, kardamon, odrobinę chilli, cynamon, orzechy, migdały według uznania.
1/3 szklanki wody,
1 tabliczka czekolady gorzkiej 70%,
15 daktyli suszonych.
Do puddingu można dodać kurkumę, kardamon, odrobinę chilli, cynamon, orzechy, migdały według uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz